Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardappelsoep met Gerookte Forel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
500
g
kruimige aardappels
▢
1
groentebouillontablet
▢
125
g
gerookte forelfilets
▢
15
sprieten
bieslook
▢
1
flesje
Leffe blond
33 cl Belgisch bier
▢
125
ml
crème fraîche
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Breng de aardappels met 1/2 liter water in een pan aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de gerookte forel in reepjes en knip de bieslook fijn.
Giet de aardappels af boven een kom (bewaar het kookvocht).
Pureer de aardappels in een keukenmachine.
Voeg het kookvocht en de crème fraîche toe en pureer alles nogmaals.
Doe het mengsel terug in de pan.
Roer voorzichtig de Leffe erdoor en verwarm de soep goed.
Roer de reepjes gerookte forel en de knoflookbieslook erdoor.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de romige aardappelsoep met gerookte forel warm, gegarneerd met extra bieslooksprieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Belgische klassieker!
Voedingswaarden
Calories:
265
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Vis
Land van herkomst
België