Romige Aardappelsoep met Gerookte Forel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 groentebouillontablet
  • 125 g gerookte forelfilets
  • 15 sprieten bieslook
  • 1 flesje Leffe blond 33 cl Belgisch bier
  • 125 ml crème fraîche
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • Breng de aardappels met 1/2 liter water in een pan aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de gerookte forel in reepjes en knip de bieslook fijn.
  • Giet de aardappels af boven een kom (bewaar het kookvocht).
  • Pureer de aardappels in een keukenmachine.
  • Voeg het kookvocht en de crème fraîche toe en pureer alles nogmaals.
  • Doe het mengsel terug in de pan.
  • Roer voorzichtig de Leffe erdoor en verwarm de soep goed.
  • Roer de reepjes gerookte forel en de knoflookbieslook erdoor.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de romige aardappelsoep met gerookte forel warm, gegarneerd met extra bieslooksprieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Belgische klassieker!
 

Voedingswaarden

Calories: 265 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 14 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep / Vis
Land van herkomst België