Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardbeien met Mascarponecrème
Deze heerlijke combinatie van romige mascarponecrème en verse aardbeien is een perfect zomers dessert.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage schaal
mixer
Kleine steelpan
Ingrediënten
▢
300
g
aardbeien
▢
100
g
mascarpone
▢
5
eetlepels
volle kwark
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
20
g
roomboter
▢
20
g
donkerbruine basterdsuiker
Instructies
Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Snijd de halve aardbeien vervolgens in dikke plakjes en spreid ze uit over een lage schaal.
Klop met een mixer de mascarpone, kwark en vanillesuiker tot een gladde crème.
Verdeel de mascarponecrème over de aardbeien.
Breng in een kleine steelpan de roomboter en donkerbruine basterdsuiker al roerend aan de kook, totdat de suiker is opgelost.
Giet het suiker-botermengsel over de mascarponecrème.
Dek de schaal af en zet het minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gekoeld voor een verfrissende afsluiting van de maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
260
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
19
g
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch