Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen.
Twee grote aardbeien apart houden voor garnering.
De rest van de aardbeien in een kom met een vork fijnmaken.
Slagroom bijna stijf kloppen.
Kwark, limoensap en basterdsuiker met een mixer tot een luchtige massa kloppen.
Fijngemaakte aardbeien luchtig door het kwarkmengsel scheppen.
Daarna de slagroom luchtig door het geheel spatelen.
Verdeel het mengsel over vier hoge glazen.
Zet minimaal één uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de overgehouden aardbeien in zeer dunne plakjes.
Garneer de aardbeienfool met plakjes aardbei en een wafelrolletje per glas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de fool ijskoud in een mooi glas voor een extra feestelijk effect.Wijnadvies: Een frisse, lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d’Asti past hier perfect bij.