Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardbeientrifle met Witte Chocoladeroom
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde of ovale schaal
kom
pan
Kleine pan voor au bain-marie
Ingrediënten
▢
6
eierkoeken
▢
75
ml
zoete witte dessertwijn
▢
500
g
aardbeien
in plakjes gesneden
▢
250
ml
slagroom
▢
200
g
witte chocolade
▢
500
ml
romige aardbeiyoghurt
▢
Poedersuiker
om te bestrooien
Instructies
Verdeel de eierkoeken over de bodem van de ronde of ovale schaal en besprenkel ze met de zoete witte wijn.
Leg de helft van de plakjes aardbeien in een laag bovenop de eierkoeken.
Klop de slagroom bijna stijf in een kom.
Breng een pan met water aan de kook en smelt de witte chocolade au bain-marie in een kleinere pan.
Spatel de yoghurt en vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig door de bijna stijve slagroom om de witte chocoladeroom te maken.
Schep de witte chocoladeroom bovenop de laag aardbeien in de schaal en zet de trifle afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Rangschik de resterende plakjes aardbeien decoratief bovenop de trifle en bestrooi het geheel met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit zoete en romige dessert.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
58
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
26
g
|
Sugar:
44
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Engeland