Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie
Een luxueuze aspergelasagna met gerookte zalm en spinazie. Verrassend en vol van smaak.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
blender of staafmixer
grote ovenschaal
kookpan
Oven
Ingrediënten
▢
1
kg
witte asperges
schoongemaakt en 10 minuten gekookt
▢
2
eieren
▢
200
gr
gerookte zalm
▢
200
gr
spinazie
▢
100
gr
geraspte Parmigiano Reggiano
▢
Bechamelsaus
kant-en-klaar (hoeveelheid naar smaak)
▢
Voorgekookte lasagnabladen
Instructies
ook de asperges in een pan met water gedurende 10 minuten, laat ze daarna uitlekken.
Pureer de spinazie met de eieren en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano met behulp van een staafmixer of blender.
Meng het spinaziemengsel door de bechamelsaus en verwarm dit kort in een pan, zodat het lichtjes kookt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje van de bechamelsaus op de bodem.
Leg hierop een laag voorgekookte lasagnabladen, gevolgd door enkele asperges en stukjes gerookte zalm.
Herhaal dit proces met nog een laag bechamelsaus, lasagna, asperges en zalm.
Eindig met een laatste laag bechamelsaus en bestrooi royaal met de resterende geraspte Parmigiano Reggiano.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagna gedurende 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze aspergelasagna past uitstekend bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Pasta
/
Zalm
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Pasen