Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aspergesoep met Forelballetjes
Een elegante en smaakvolle aspergesoep met forelballetjes, perfect voor bijzondere momenten.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
blender of keukenmachine
dunschiller
kookpan
Zeef
soeppan
theelepel
Ingrediënten
▢
1
eiwit
▢
1
el
slagroom
▢
1
tl
citroensap
▢
2
eidooiers
▢
2
el
bloem
▢
4
el
slagroom
▢
50
gr
roomboter
▢
100
gr
forel
gefileerd
▢
375
gr
asperges
schoongemaakt
▢
5
el
aspergekookvocht
▢
½
el
suiker
▢
½
l
water
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Haal de forelfilet en slagroom uit de koelkast en snijd de filet in kleine stukjes.
Pureer de forel met room en eiwit tot een gladde massa.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Zet de puree voor 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Schil de asperges en snijd ze in stukken.
Breng water aan de kook met een beetje zout, suiker en 1 el boter.
Voeg de aspergeschillen toe en laat dit 20 minuten koken.
Giet het kookvocht door een zeef en gooi de schillen weg.
Vul het aspergevocht aan met melk en breng opnieuw aan de kook.
Voeg de aspergestukken toe en laat ze in 25 minuten gaar koken.
Laat de asperges uitlekken, bewaar 5 el van het kookvocht.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en bak tot deze lichtgeel kleurt.
Voeg langzaam het bewaarde kookvocht toe aan de roux, roer goed door.
Voeg de aspergestukken toe en laat nog 5 minuten koken.
Klop de eidooiers met slagroom los en voeg dit mengsel toe om de soep te binden.
Verwarm kort door.
Vorm met een theelepel kleine balletjes van de forelpuree en pocheer deze 4 minuten in heet, maar niet kokend water.
Verdeel de forelballetjes over de soepkommen en giet de hete soep eroverheen.
Garneer met kervel, peterselie of bladselderij naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze soep met een droge Riesling of een Pinot Blanc voor een perfecte combinatie.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Duitsland