Deze frisse avocadocrème, gecombineerd met flinterdunne tomaatreepjes en verse kruiden, is een perfecte vitaminenboost en heerlijk als voorgerecht of dip!
Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in flinterdunne reepjes.
Laat de tomaatreepjes uitlekken op keukenpapier.
Meng de tomaatreepjes met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel bieslook, zout en peper naar smaak.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een keukenmachine.
Pureer de avocado met 2 eetlepels limoensap tot een gladde crème.
Spatel de basilicum en 1 eetlepel bieslook door de avocadocrème.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe het avocadomengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Spuit de avocadocrème in kleine glaasjes of op een bord en garneer met de gemarineerde tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de avocadocrème in kleine glaasjes en garneer met extra basilicumblaadjes en een paar druppels olijfolie voor een elegante presentatie.Wijnadvies:Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo past uitstekend bij de romige textuur van de avocado en het frisse karakter van de limoen.