Schil de avocado's, verwijder de pit en besprenkel het vruchtvlees met wat limoensap.
Pureer de avocado's met de yoghurtmayonaise tot een gladde massa met een staafmixer of in een keukenmachine.
Breng de avocadocrème op smaak met zout, peper en eventueel extra limoensap.
Hak de rivierkreeftjes grof en meng ze in een kom met de zalmblokjes, fijngeknipte bieslook, de rest van het limoensap en peper naar smaak.
Verdeel de avocadocrème over acht kleine glaasjes.
Schep het zalmmengsel erop en geef bij elk glas een theelepel.
Serveer met driehoekjes geroosterd brood of melbatoast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige avocadocrème met zalm en rivierkreeftjes gaat goed samen met een frisse en lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.