Avocadocrème met zalmblokjes en rivierkreeftjes
AllerHande 15 - 2004
Equipment
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's
- 1 limoen geperst
- 2-3 eetlepel(s) yoghurtmayonaise
- 1 bakje rivierkreeftjes 100 g
- 1 bakje gerookte zalmblokjes 100 g
- 16 sprietjes bieslook van plantje of uit zakje fijngeknipt
Instructies
- Avocado's schillen, pit verwijderen en vruchtvlees besprenkelen met wat limoensap.
- Met staafmixer of in keukenmachine avocado met yoghurtmayonaise tot gladde massa pureren.
- Op smaak brengen met zout, peper en eventueel extra limoensap.
- Rivierkreeftjes grof hakken en in kom mengen met zalmblokjes, bieslook, rest van limoensap en peper naar smaak.
- Avocadocrème over acht kleine glaasjes verdelen.
- Zalmmengsel erop scheppen en theelepel bij elk glas geven.
- Lekker met driehoekjes geroosterd brood of met melbatoast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen staafmixer of keukenmachine? Prak de avocado's dan fijn met een vork. Het mengsel wordt dan iets grover.