Avocadocrème met zalmblokjes en rivierkreeftjes

AllerHande 15 - 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen geperst
  • 2-3 eetlepel(s) yoghurtmayonaise
  • 1 bakje rivierkreeftjes 100 g
  • 1 bakje gerookte zalmblokjes 100 g
  • 16 sprietjes bieslook van plantje of uit zakje fijngeknipt

Instructies

  • Avocado's schillen, pit verwijderen en vruchtvlees besprenkelen met wat limoensap.
  • Met staafmixer of in keukenmachine avocado met yoghurtmayonaise tot gladde massa pureren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel extra limoensap.
  • Rivierkreeftjes grof hakken en in kom mengen met zalmblokjes, bieslook, rest van limoensap en peper naar smaak.
  • Avocadocrème over acht kleine glaasjes verdelen.
  • Zalmmengsel erop scheppen en theelepel bij elk glas geven.
  • Lekker met driehoekjes geroosterd brood of met melbatoast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen staafmixer of keukenmachine? Prak de avocado's dan fijn met een vork. Het mengsel wordt dan iets grover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zalm / Zeevruchten