Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Avocadosoep met Surimiflakes en Kruidige Crème Fraîche
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
pan
Ingrediënten
▢
2
kippenbouillontabletten
▢
2
avocado's
▢
½
citroen
▢
125
ml
crème fraîche met verse kruiden
▢
1
eetlepel
gembersiroop
▢
125
g
surimiflakes
▢
1
bakje
stoneleeks
8 stuks
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Breng in een pan 8 dl water aan de kook.
Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven.
Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado's.
Snijd het vruchtvlees in stukken en besprenkel het met citroensap.
Roer de avocado, crème fraîche en gembersiroop door de bouillon.
Breng de soep weer tegen de kook aan en pureer met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Laat de soep op laag vuur nog ca.
2 minuten zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de surimiflakes en snijd de stoneleeks schuin in ringen.
Verdeel de avocadosoep over vier kommen of diepe borden.
Leg de surimiflakes erop en bestrooi met de gesneden stoneleeks.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige avocadosoep met een vleugje kruidigheid vraagt om een lichte en frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij