Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche

AllerHande maart 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 avocado
  • ½ citroen
  • 1 beker crème fraîche met verse kruiden 125 ml
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop
  • 1 bakje surimiflakes 125 g
  • 2 stoneleeks zakje à 8 stuks
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • In pan 8 dl water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Intussen avocado's schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Citroen uitpersen.
  • Vruchtvlees in stukken snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Avocado, crème fraîche en gembersiroop door bouillon roeren.
  • Soep weer tegen de kook aan brengen en met staafmixer pureren.
  • Soep op laag vuur nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen surimiflakes halveren en stoneleeks mooi schuin in ringen snijden.
  • Avocadosoep over vier kommen of diepe borden verdelen.
  • Surimiflakes erop leggen en bestrooien met stoneleeks.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten