Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche
AllerHande maart 2003
Ingrediënten
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 avocado
- ½ citroen
- 1 beker crème fraîche met verse kruiden 125 ml
- 1 eetlepel(s) gembersiroop
- 1 bakje surimiflakes 125 g
- 2 stoneleeks zakje à 8 stuks
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- In pan 8 dl water aan de kook brengen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen.
- Intussen avocado's schillen, halveren en pit verwijderen.
- Citroen uitpersen.
- Vruchtvlees in stukken snijden en besprenkelen met citroensap.
- Avocado, crème fraîche en gembersiroop door bouillon roeren.
- Soep weer tegen de kook aan brengen en met staafmixer pureren.
- Soep op laag vuur nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Intussen surimiflakes halveren en stoneleeks mooi schuin in ringen snijden.
- Avocadosoep over vier kommen of diepe borden verdelen.
- Surimiflakes erop leggen en bestrooien met stoneleeks.