Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bananenmousse met Rum en Verse Vruchten
Deze luchtige bananenmousse met een vleugje rum en kleurrijke vruchten is een verfrissend dessert, perfect voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Porties:
4
+ koeltijd
10
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
kom
Kleine kom voor gelatine
Cellofaanpapier
Ingrediënten
▢
3
rijpe
bananen
▢
3
eieren
▢
60
g
suiker
▢
15
cl
room
▢
1
citroen
▢
2
blaadjes
gelatine
▢
5
cl
rum
▢
Snuifje
zout
▢
Enkele
kleurrijke vruchten naar keuze
Instructies
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eidooiers met de suiker tot een lichte, schuimige massa.
Klop de room tot slagroom en zet apart.
Verwarm de rum en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, roer tot de gelatine volledig is opgelost.
Schil de bananen, snijd ze in stukjes en besprenkel rijkelijk met citroensap.
Mix tot een gladde puree.
Meng de bananenpuree met het eidooiermengsel, voeg de slagroom toe en spatel voorzichtig door zonder te kloppen.
Verdeel de mousse over 4 coupes, dek af met cellofaanpapier en zet enkele uren in de koelkast.
Snijd vlak voor het opdienen de vruchten in kleine dobbelsteentjes en verdeel over de mousse.
Serveer zeer koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes past goed bij de romige bananensmaak en de lichte citrustonen van dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
190
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.02
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch