Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Biersoep met Bruin Bier
Deze traditionele biersoep met bruin bier heeft een volle, romige smaak en een subtiele zoetheid. Perfect als hartverwarmend herfstgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Garde
kom
Ingrediënten
▢
500
ml
water
▢
500
ml
bruin bier
▢
Suiker
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
2
eidooiers
▢
3
el
aardappelzetmeel
▢
2
el
water
Instructies
Voeg suiker en zout toe naar smaak.
Klop in een kom de eidooiers los met het aardappelzetmeel en 2 eetlepels water.
Giet al roerend een beetje van het kokende biermengsel bij het eimengsel.
Giet dit mengsel terug in de pan en blijf goed roeren.
Laat de soep kort doorkoken en haal direct van het vuur.
Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stuk versgebakken bruin brood en eventueel een snufje kaneel of nootmuskaat voor extra diepte in smaak.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een Belgisch Dubbel of ander donker bier.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
oktoberfest