Bruinbiersoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 10 gram suiker
  • 1 liter bruinbier
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 ei
  • 100 gram crême fraiche
  • 200 gram oud brood in dobbelsteentjes
  • zout peper uit de molen

Instructies

  • Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren tot de karamel wit wordt.
  • Voeg al roerend het bier en naar smaak kaneel, zout en peper toe.
  • Meng de crème fraîche en de eidooiers in een schaal en voeg dit mengsel aan de soep toe.
  • Serveer de soep heet en strooi er de dobbelsteentjes brood over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren tot de karamel wit wordt. Voeg al roerend het bier en naar smaak kaneel, zout en peper toe. Meng de crème fraîche en de eidooiers in een schaal en voeg dit mengsel aan de soep toe. Serveer de soep heet en strooi er de dobbelsteentjes brood over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België