Bruinbiersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bruinbiersoep

Bruinbiersoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenBelgië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 10 gr suiker
  • 1 liter bruinbier
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 ei
  • 100 gr crême fraiche
  • 200 gr oud brood in dobbelsteentjes
  • zout peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren tot de karamel wit wordt.
  • Voeg al roerend het bier en naar smaak kaneel, zout en peper toe.
  • Meng de crème fraîche en de eidooiers in een schaal en voeg dit mengsel aan de soep toe.
  • Serveer de soep heet en strooi er de dobbelsteentjes brood over.

Tips / Opmerkingen

Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren tot de karamel wit wordt. Voeg al roerend het bier en naar smaak kaneel, zout en peper toe. Meng de crème fraîche en de eidooiers in een schaal en voeg dit mengsel aan de soep toe. Serveer de soep heet en strooi er de dobbelsteentjes brood over.