Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Biersoep met Citroen en Kaneel
Deze romige biersoep met citroen en kaneel is een unieke en hartverwarmende specialiteit. Het opgeklopte eiwit maakt het extra luchtig!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepe kom
Garde
kookpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
½
el
suiker
▢
½
el
aardappelzetmeel
▢
1
l
De Leeuw Super bier
▢
1
citroenschil
▢
½
tl
kaneel
Instructies
Klop in een diepe kom de eidooiers met de suiker en het aardappelzetmeel goed door elkaar.
Verwarm het bier in een pan met de citroenschil en de kaneel en laat het zachtjes trekken.
Giet al kloppend het hete bier langzaam bij de losgeklopte eidooiers.
Blijf het mengsel nog enkele minuten krachtig kloppen tot het licht schuimig wordt.
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
Serveer de soep warm in kommen en schep het opgeklopte eiwit er als luchtige topping bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stuk versgebakken brood en een glas koud bier voor een complete beleving.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep wordt het best gecombineerd met een licht en kruidig bier.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
oktoberfest