Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bietensoep met Wortel
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
boter
▢
2
gekookte
rode bieten
in reepjes
▢
1
duopak
aardappelschijfjes
700 g
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
fles wortelsap
750 ml
▢
2
groentebouillontabletten
▢
1
zakje
verse dille
15 g, grofgeknipt
Instructies
Smelt de boter in een soeppan en bak de bietenreepjes en aardappelschijfjes al omscheppend gedurende 10 minuten.
Bak de laatste minuut de tomatenpuree mee.
Roer de crème fraîche erdoor en schenk het wortelsap in de pan.
Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en verwarm de soep goed door.
Schep de soep in vier diepe borden en garneer met de grofgeknipte dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bietensoep met een vleugje tomaat vraagt om een frisse en lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
27
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
2.2
g
|
Sugar:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch