Bietensoep met wortel

AllerHande juli 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel boter
  • 2 gekookte rode bietjes in reepjes
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 blik tomatenpuree 70 g
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 fles wortelsap 750 ml
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 zakje verse dille 15 g grofgeknipt

Instructies

  • In (soep)pan boter smelten en bietjes en aardappelschijfjes 10 minuten al omscheppend bakken.
  • Laatste minuut tomatenpuree meebakken.
  • Crème fraîche erdoor roeren en wortelsap in pan schenken.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en soep door en door verwarmen.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en garneren met dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch