Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkoolcappuccino met Kerrieroom
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
staafmixer
Steelpan
koffiekoppen
Ingrediënten
▢
15
g
boter
▢
200
g
bloemkool
in kleine roosjes
▢
250
ml
kippenbouillon
zelfgemaakt of van 3/4 tablet
▢
150
ml
melk
▢
½
eetlepel
olie
▢
½
eetlepel
kerriepoeder
▢
100
ml
slagroom
Instructies
Smelt de boter in een pan.
Voeg de bloemkool toe, dek af en smoor de groente zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een steelpan en fruit het kerriepoeder tot het aroma vrijkomt.
Roer de room erdoor en schenk dit mengsel direct in een kom.
Klop de kerrieroom bijna stijf.
Schep de bloemkoolsoep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel kerrieroom op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij deze romige bloemkoolcappuccino met kerrieroom.
Voedingswaarden
Calories:
155
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten