Bloemkoolcappuccino met kerrieroom

Romige Bloemkoolcappuccino met Kerrieroom

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 200 g bloemkool in kleine roosjes
  • 250 ml kippenbouillon zelfgemaakt of van 3/4 tablet
  • 150 ml melk
  • ½ eetlepel olie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 100 ml slagroom

Instructies

  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg de bloemkool toe, dek af en smoor de groente zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie in een steelpan en fruit het kerriepoeder tot het aroma vrijkomt.
  • Roer de room erdoor en schenk dit mengsel direct in een kom.
  • Klop de kerrieroom bijna stijf.
  • Schep de bloemkoolsoep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel kerrieroom op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij deze romige bloemkoolcappuccino met kerrieroom.

Voedingswaarden

Calories: 155 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Voorgerechten