Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkoolsoep met Walnoten en Blauwe Kaas
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Staafmixer of blender
snijplank
scherp mes
Voorverwarmde soepborden
Ingrediënten
▢
1
bloemkool
in roosjes gesneden
▢
100
gram
walnoten
grof gehakt
▢
1,5
liter
groentebouillon
▢
200
gram
blauwe aderkaas
in kleine blokjes gesneden
▢
Snufje
nootmuskaat
Instructies
Voorbereiding:
Hak de walnoten grof en snijd de blauwe aderkaas in kleine blokjes.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Soep Koken:
Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pan.
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bouillon en laat ze koken tot ze gaar zijn (ongeveer 10-15 minuten).
Pureren:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde massa.
Serveren:
Schep de soep in voorverwarmde borden.
Voeg de blokjes blauwe kaas en gehakte walnoten toe als garnering.
Strooi een snufje nootmuskaat over elke kom soep.
Afwerking:
Serveer de soep direct en geniet van de romige textuur en rijke smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch