Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkoolsoep uit Mechelen
Deze Belgische bloemkoolsoep uit Mechelen is zacht, romig en vol van smaak. De toevoeging van kervel en groene sla maakt het een heerlijk verfijnd gerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
Roerzeef of staafmixer
Ingrediënten
▢
1
voetselder
fijngesneden
▢
1
grote
bloemkool
in roosjes verdeeld
▢
2
uien
fijngesneden
▢
1
groene sla
grof gesneden
▢
50
g
kervel
fijngehakt
▢
80
g
boter
▢
3
aardappelen
geschild en in blokjes
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
1,5
l
bouillon
of water met een bouillonblokje
Instructies
Overgiet met de bouillon of het water met bouillonblokje.
Voeg de aardappelen toe, breng aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.
Kook intussen de resterende bloemkoolroosjes in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Hak de kervel fijn.
Pureer de soep met een staafmixer of draai door een roerzeef en breng op smaak met peper en zout.
Roer de resterende boter door de soep voor een extra romige textuur.
Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een scheutje room voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch