Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Broodpap met Kaneel en Suiker
Een eenvoudig en voedzaam nagerecht of ontbijt van oud brood, melk, suiker en kaneel, met een romige textuur.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Roerlepel
Ingrediënten
▢
1
liter
melk
▢
200
g
oud witbrood
in dobbelsteentjes
▢
6
el
basterdsuiker
▢
½
tl
kaneel
Instructies
Breng de melk aan de kook in een pan.
Voeg het brood toe en verwarm het tot het brood zacht is.
Roer het geheel glad met een roerlepel.
Breng de pap op smaak met basterdsuiker en kaneel.
Laat de pap nog even zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen.
Serveer de broodpap warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de broodpap met een klontje boter of een scheutje room.
Voeg naar smaak rozijnen of krenten toe.
Bestrooi de broodpap met extra kaneel of suiker.
Wijnadvies:
Geen wijn, maar een kopje koffie of thee.
Opmerkingen:
Gebruik oud witbrood voor de beste textuur.
Je kunt ook bruinbrood of krentenbrood gebruiken.
De hoeveelheid suiker en kaneel kun je aanpassen naar eigen smaak.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Ontbijt
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch