Verwarm in een kleine pan met dikke bodem de chocolade samen met de melk en geraspte sinaasappelschil zachtjes, roerend, tot de chocolade gesmolten is.
Doe de chocoladesaus over in een grote kom en laat het afkoelen tot het dik vloeibaar is.
Klop in een andere kom de slagroom stijf met de suiker.
Spatel de stijfgeklopte slagroom in 2-3 porties voorzichtig door de afgekoelde chocoladesaus, zodat je een luchtige mousse krijgt.
Verdeel de chocolademousse over vier coupes en strijk de bovenkant glad.
Laat de chocolademousse minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Meng in een kom de kersen met een mespunt gemalen piment en de sinaasappellikeur en laat het 1 uur marineren.
Verdeel de gemarineerde kersen met likeur over de chocolademousse voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete rode wijn zoals een Ruby Port of een Banyuls past goed bij de rijke chocoladesmaak en de zoete kersen. De fruitige en volle tonen van deze wijnen vormen een mooie aanvulling op het dessert.