Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Courgettesoep met Tomatenbruschetta
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
staafmixer
soepborden
Ingrediënten
▢
4
courgettes
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
500
ml
visbouillon
van tablet
▢
4
rijpe
roma tomaten
▢
8
sneetjes
bruinbrood
▢
4
eetlepels
mix voor bruschetta al pomodore
potje à 58 g
▢
1
bakje
gerookte zalmsnippers
ca. 200 g
Instructies
Maak de courgettes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en smoor de courgettes afgedekt gedurende 10 minuten.
Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer.
Maak de tomaten schoon, snijd ze in stukjes en breng op smaak met zout en peper.
Rooster het brood.
Laat de bruschettamix in 8 eetlepels heet water wellen, meng daarna met de rest van de olie.
Besmeer de geroosterde sneetjes brood met de bruschettamix en leg er de helft van de tomaat op.
Schep de soep in vier soepborden en verdeel de zalmsnippers en de rest van de tomaat erover.
Serveer de soep met de tomatenbruschetta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte, romige soep en de smaakvolle bruschetta.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan