Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Spoel de mosselen af met koud water en haal ze uit de schelpen.
Meng de mosselen met de plakjes champignons en de dikke bechamelsaus in een kom.
Verdeel het mosselmengsel over 4 kleine ovenschaaltjes of één grote vuurvaste schaal.
Bestrooi het gerecht royaal met paneermeel en geraspte kaas.
Verdeel kleine klontjes roomboter over het gerecht.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Plaats de schaaltjes in de oven en gratineer het gerecht gedurende 10-15 minuten tot de kaas goudbruin is en het paneermeel knapperig.
Serveer de gegratineerde mosselschotel direct uit de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals Chardonnay of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.