Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Geroosterde Knoflookdip
Porties:
1
schaaltje
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaaltje
Staafmixer (met beker)
Ingrediënten
▢
Knoflookdip:
▢
300
milliliter
milde olijfolie
of zonnebloemolie of koolzaadolie
▢
10
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
ei
▢
1
takje
tijm
▢
Salty Lemon Kruidenmix
▢
Stokbrood
optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Pel de knoflookteentjes en plaats ze in een ovenbestendig schaaltje.
Besprenkel ze met een derde van de olijfolie en breng op smaak met Salty Lemon Kruidenmix.
Voeg ook een takje tijm toe.
Bak de knoflookteentjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze daarna afkoelen.
Verwijder het takje tijm en doe de knoflook samen met de olie in een hoge beker geschikt voor de staafmixer.
Voeg het ei, citroensap en de rest van de olijfolie toe.
Plaats de staafmixer op de bodem van de beker.
Zet de mixer aan, maar beweeg geleidelijk naar boven terwijl je mixt.
Binnen enkele seconden zal je een romige knoflookdip hebben.
Laat deze afkoelen in de koelkast.
Serveer de knoflookdip met een snufje Salty Lemon Kruidenmix en versgebakken stokbrood, indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay vormt een mooie aanvulling op deze romige dip.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
0.2
mg
|
Sugar:
0.1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus