Maak de bleekselderij schoon, was hem grondig en snijd hem in dunne plakjes.
Hak de walnoten grof met een mes.
Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
Breng in een pan het roomsauspoeder met de droge witte wijn en 1 dl koud water (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) al roerend aan de kook.
Voeg de stukjes gorgonzola toe aan de saus en laat deze al roerend smelten tot een gladde saus ontstaat.
Roer de gesneden bleekselderij door de gorgonzolasaus.
Verdeel de saus over de borden of serveerschaal en strooi de grof gehakte walnoten erover.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk bij pasta, gnocchi, gegrild vlees, kip of als dipsaus bij groenten.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn die de romigheid van de saus en de pittigheid van de gorgonzola aankan, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.