Snipper de ui en fruit deze in olijfolie en sesamolie in een pan.
Voeg na 3 minuten de venkel en rijst toe en bak 2 minuten mee onder regelmatig roeren.
Voeg 50 ml witte wijn en een derde van de 700 ml bouillon toe.
Breng aan de kook en roer tot het vocht is opgenomen.
Herhaal dit proces nog twee keer met de resterende bouillon.
Roer de parmezaanse kaas door de gare risotto en zet apart.
Doe de doperwten, 125 ml bouillon, basilicum, peterselie en sla in een pan.
Kook 5 minuten met de deksel op de pan.
Pureer het mengsel en roer er 50 ml witte wijn door.
Meng het groene mengsel door de risotto.
Garneer met extra parmezaanse kaas, zwarte peper en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een groene salade en wat extra parmezaan voor een frisse lente-maaltijd.Wijnadvies: Combineer met een frisse Pinot Grigio of een droge Sauvignon Blanc.