Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Pel en snipper het sjalotje.
Snijd de harde onderkant van de groene asperges af en snijd ze schuin in stukjes van 2 cm.
Houd de kopjes apart.
Halveer de haricots verts en maak de sugar snaps schoon.
Verhit 25 g boter in een pan en fruit de bosui gedurende ongeveer 3 minuten.
Schep ze uit de pan.
Voeg het sjalotje en de asperges toe aan het bakvet en fruit ze ongeveer 3 minuten.
Voeg de risottorijst toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee tot de korrels glanzen.
Voeg de witte wijn toe en laat deze verdampen.
Voeg vervolgens beetje bij beetje 1 liter water toe, verkruimel de kruidenbouillontabletten erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes gedurende ongeveer 20 minuten.
Breng ondertussen een pan met water en een snufje zout aan de kook.
Kook hierin de sugar snaps, haricots verts en aspergekoppen 6 à 8 minuten.
Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en bosui door de rijst en laat ze nog ongeveer 5 minuten meewarmen.
Roer de rest van de boter door de rijst.
Voeg indien nodig extra water toe.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige groentenrisotto past goed bij een frisse Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio. De fruitige en florale tonen van de wijn vullen de verse groenten aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd. Serveer de risotto met (versgemalen) Parmezaanse kaas voor extra smaak.