Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Hete Bliksem met Goudreinetten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
geschild
▢
6
goudreinetten
in dobbelstenen (niet schillen)
▢
100
ml
melk
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
3
bosuitjes
in ringetjes
▢
100
g
emmentaler kaas
geraspt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de aardappels in water met wat zout in 20-25 minuten gaar.
Leg de stukken appel op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrooi ze met zout en peper en laat ze 15 minuten garen in de hete oven.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en stamp ze met de olijfolie, de warme melk, zout en peper tot een romige puree.
Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree.
Schep er op het laatst voorzichtig de warme appelblokjes door zodat ze heel blijven.
Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
491
kcal
|
koolhydraten:
71
g
|
Protein:
17
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch