Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige kabeljauwpuree
Een zachte en romige puree van kabeljauw, perfect te combineren met gekookte aardappelen.
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
kookpan
maatbeker
Pureepers
Zeef
Ingrediënten
▢
1.2
kg
kabeljauwfilets
▢
1
citroen
▢
1
kruidnagel
▢
1
laurierblad
▢
1
takje
tijm
▢
1
bosje
peterselie
▢
1
ui
▢
½
liter
olijfolie
▢
1
dl
dikke room
optioneel
▢
6
teentjes
knoflook
▢
Peper
▢
1
mespunt
muskaat
Instructies
Week de kabeljauw een dag van tevoren in koud water en ververs het water regelmatig.
Snijd de vis in stukken en doe ze in een pan met ongezouten water.
Voeg de gehakte ui, tijm, laurierblad, kruidnagel en knoflook toe.
Breng aan de kook en haal de pan direct van het vuur.
Laat 10 minuten trekken.
Haal de vis uit de pan en stamp fijn met een vork of pureepers.
Roer er langzaam de hete olijfolie door, zoals bij mayonaise.
Voeg peper en muskaat toe en blijf roeren tot een gladde puree ontstaat.
Plaats op een warmwaterbad en meng er al roerend het citroensap en de room door.
Serveer direct met gekookte aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met knapperig brood en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte droge witte wijn zoals een Muscadet.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Saus
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden