Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Koekenpan
vergiet
Ingrediënten
▢
800
g
panklare aardappels
▢
500
g
gebroken sperziebonen
▢
3
eetlepels
boter
▢
2
schaaltjes
voorgegaarde kip cordon bleu
elk à 2 stuks
▢
125
g
gerookte spekblokjes
▢
125
g
champignons
gesneden
▢
15
g
verse peterselie
fijngehakt
Instructies
Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in 18 minuten gaar.
Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een ruime koekenpan 2 eetlepels boter en bak de kip cordon bleu in 5 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
Bak in een braadpan de spekblokjes in de resterende boter gedurende 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de sperziebonen erdoor en verwarm het geheel goed.
Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met peterselie.
Verdeel de kip cordon bleu over vier borden en schep de aardappels en het sperziebonenmengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige kip cordon bleu met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
680
kcal
|
koolhydraten:
52
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken