Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kipkerrie met Basilicum
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rode uien
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
paprika's
▢
600
g
kipfilet
in stukken gesneden
▢
250
ml
kippenbouillon
▢
250
ml
kookroom
▢
Zout
peper en kerriepoeder
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
1
bosje
basilicum
▢
250
g
rijst
Voor de zoetzure komkommer:
▢
2
komkommers
▢
1
rode ui
▢
100
g
suiker
▢
100
ml
azijn
Instructies
Pel en snipper de rode uien en hak de knoflook fijn.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
Voeg de stukken kip toe en bak deze circa 3 minuten mee.
Blus af met de kippenbouillon en kookroom.
Laat de kipkerrie circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Breng de saus op smaak met zout, peper, suiker en sambal oelek.
Pluk de basilicumblaadjes en hak ze grof.
Roer ze door de kipkerrie.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de zoetzure komkommer: breng de azijn met suiker aan de kook.
Snijd de komkommers in dunne plakjes en de rode ui in dunne ringen.
Laat de komkommer en ui in het zoetzuur afkoelen.
Serveer de romige kipkerrie met gekookte rijst en zoetzure komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling of Gewürztraminer, vormt een mooi contrast met de pittige kerriesmaak en past goed bij de basilicum.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij