Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Koolrabisoep met Aardappel
Een romige en smaakvolle koolrabisoep met aardappel, op smaak gebracht met crème fraîche en nootmuskaat.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
pan
Zeef (optioneel)
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
crème fraîche
▢
1
kruidenbuiltje
▢
1
liter
bouillon
▢
250
gram
aardappelen
▢
50
gram
boter
▢
500
gram
koolrabi
▢
Nootmuskaat
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil de koolrabi en snijd in plakjes.
Smelt de boter in de pan en fruit de koolrabiplakjes tot ze zacht zijn.
Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
Voeg de aardappelen, bouillon en kruidenbuiltje toe aan de koolrabi.
Laat 25 minuten sudderen.
Verwijder het kruidenbuiltje.
Pureer de soep met een keukenmachine.
Breng op smaak met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.
Optioneel:
Voor koolrabipuree, giet het vocht af door een zeef voor het pureren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met uitgebakken spekjes en croûtons.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch