Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui samen met de spekblokjes gedurende 3-5 minuten, totdat de ui glazig wordt.
Voeg de gezeefde bloem toe aan het mengsel in de pan en roer goed door.
Laat het geheel op laag vuur nog 5 minuten doorgaren.
Voeg al roerend de melk en visbouillon toe aan het bloemmengsel.
Schep vervolgens de aardappelblokjes door de soep en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg het krabvlees toe aan de soep en breng op smaak met Worcestershiresaus, gedroogde tijm, zout en peper.
Laat de soep nog even goed doorwarmen.
Serveer de krab chowder in uitgeholde harde witte bollen of grote kommen.
Strooi wat paprikapoeder over de soep en serveer de kaiserbroodjes erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de romige textuur en zeevruchtenaroma's van deze krab chowder.