Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
Voeg de spinazie in delen toe en laat deze op hoog vuur slinken.
Schep overtollig vocht uit de spinazie en meng de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Maak in een ovenschaal laagjes van spinazie, zalm en lasagnevellen.
Klop de rest van de ricotta los met melk, zout, peper en nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de laatste laag lasagnevellen.
Bedek met plakjes tomaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (overslaan bij gebruik van verse lasagnevellen).
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
Bak de lasagne 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorwarmd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en een stuk knapperig stokbrood.Wijnadvies:Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio is een perfecte aanvulling op de romige textuur van de lasagne en de delicate smaak van de zalm.