Romige Spinazie-Zalm LasagneRomige Spinazie-Zalm Lasagne

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram verse spinazie gewassen en gedroogd
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram oude kaas geraspt
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 4 zalmmoten in kleine stukjes verdeeld
  • 12 lasagnevellen
  • 100 ml melk
  • 2 tomaten in plakjes

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2 á 3 minuten.
  • Voeg de spinazie toe in delen en laat op hoog vuur slinken.
  • Schep het overtollige vocht uit de spinazie.
  • Meng de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maak in een ovenschaal laagjes van de spinazie en de zalm.
  • Eindig met een laag lasagnevellen.
  • Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat.
  • Strijk dit mengsel over de laatste laag lasagnevellen uit.
  • Leg de plakjes tomaat op de lasagne en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (indien verse lasagnevellen worden gebruikt, is deze stap niet nodig).
  • Verwarm de oven voor op 160°C Hetelucht Plus.
  • Bak de lasagne gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorverwarmd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op de romige textuur van de lasagne en de delicate smaak van de zalm.

Voedingswaarden

Calories: 570 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 34 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta / Vis / Zalm
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm