Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Mosselsoep met Maïs en Spek
Een heerlijke, romige mosselsoep met maïs en spek, afgemaakt met verse dille. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
staafmixer
schuimspaan
snijplank
koksmes
Ingrediënten
▢
2
kg
verse mosselen
▢
2
el
arachideolie
▢
75
g
doorregen spek
in blokjes gesneden
▢
2
uien
fijngehakt
▢
500
g
aardappels
geschild en in blokjes gesneden
▢
1
portie soepgroente
bijv. prei, selderij, wortelen, in stukjes gesneden
▢
1
liter
water
▢
1
blikje
maïs
▢
1
laurierblad
▢
Peper
naar smaak
▢
125
g
slagroom
▢
1
kopje
melk
▢
1
glas
droge witte wijn
▢
1
bosje
dille
fijngehakt
Instructies
Verhit de arachideolie in een grote pan en bak het spek knapperig.
Voeg de gehakte uien, aardappels en soepgroenten toe en stoof ze ongeveer 10 minuten.
Voeg het laurierblad, water, peper en zout toe, dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of stamp fijn.
Voeg de maïs en gewassen mosselen toe aan de soep en kook nog 15 minuten tot de mosselen open zijn.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze af met koud water en haal ze uit de schelpen.
Doe ze terug in de soep.
Meng de bloem, slagroom en melk tot een papje en bind de soep hiermee.
Laat het kort koken.
Breng de soep op smaak met zout, peper en witte wijn.
Roer de fijngehakte dille door de soep en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en de zeevruchtensmaak van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
America
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst