Romige Amerikaanse Mosselsoep met Maïs en Dille
Equipment
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 2 el arachideolie
- 75 gram doorregen spek in blokjes gesneden
- 2 uien fijngehakt
- 500 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 1 portie soepgroente bijv. prei, selderij, wortelen, in stukjes gesneden
- 1 liter water
- 1 blikje maïs
- 1 laurierblad
- Peper naar smaak
- 125 gram slagroom
- 1 kopje melk
- 1 glas droge witte wijn
- 1 bosje dille fijngehakt
Instructies
- Verhit de arachideolie in een grote pan en bak het spek tot het knapperig is.
- Voeg de gehakte uien, aardappels en soepgroenten toe aan de pan en stoof ze ongeveer 10 minuten mee.
- Voeg het laurierblad, water, zout en peper toe.
- Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of stamp het fijn.
- Voeg de maïs en gewassen mosselen toe aan de soep en kook nog eens 15 minuten tot de mosselen open zijn.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
- Doe ze terug in de soep.
- Meng de bloem, room en melk tot een papje.
- Bind de soep hiermee en laat het kort koken.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en witte wijn.
- Roer de fijngehakte dille door de soep en serveer warm.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay zou goed samengaan met de romige textuur en zeevruchten van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g