Amerikaanse mosselsoep

      Geen reacties op Amerikaanse mosselsoep

 

Amerikaanse mosselsoep

Categorie met vis, Soep
Keuken America
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Materialen

Wat gaat er in

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el arachideolie
  • 75 gr spek doorregen
  • 2 ui
  • 500 gr aardappel
  • 1 portie soepgroente
  • 1 liter water
  • 1 blikje maïs
  • 1 laurierblad
  • peper
  • 125 gr slagroom
  • 1 kopje melk
  • 1 glas witte wijn droge
  • 1 bosje dille

Hoe maak ik het klaar

  • Snijd het spek in blokjes.
  • Bak het in een grote pan met de arachideolieaan.
  • Snijd de uien, de prei en de selderie in stukjes en de wortelen in schijfjes en stoof de groente circa 10 minuten in de pan mee.
  • Voeg het laurierblad, het water en zout en peper toe.
  • Doe het deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep in de mixer of stamp ze fijn.
  • Voeg de ma‹s en de gewassen mosselen toe en kook alles circa 15 minuten tot de mosselen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze even met koud water af.
  • Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze terug in de soep.
  • Roer de bloem, de room en de melk tot een papje.
  • Bind de soep met dit papje en laat er even de kook over komen.
  • Breng de soep met zout, peper en wijn op smaak.
  • Was de dille, hak ze fijn en roer ze door de soep.