Romige Amerikaanse Mosselsoep met Maïs en Dille

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el arachideolie
  • 75 gram doorregen spek in blokjes gesneden
  • 2 uien fijngehakt
  • 500 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 portie soepgroente bijv. prei, selderij, wortelen, in stukjes gesneden
  • 1 liter water
  • 1 blikje maïs
  • 1 laurierblad
  • Peper naar smaak
  • 125 gram slagroom
  • 1 kopje melk
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bosje dille fijngehakt

Instructies

  • Verhit de arachideolie in een grote pan en bak het spek tot het knapperig is.
  • Voeg de gehakte uien, aardappels en soepgroenten toe aan de pan en stoof ze ongeveer 10 minuten mee.
  • Voeg het laurierblad, water, zout en peper toe.
  • Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of stamp het fijn.
  • Voeg de maïs en gewassen mosselen toe aan de soep en kook nog eens 15 minuten tot de mosselen open zijn.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Doe ze terug in de soep.
  • Meng de bloem, room en melk tot een papje.
  • Bind de soep hiermee en laat het kort koken.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en witte wijn.
  • Roer de fijngehakte dille door de soep en serveer warm.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay zou goed samengaan met de romige textuur en zeevruchten van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst America