Breng de witte wijn, vleesbouillon, ui, selderij, kurkuma en laurierblad aan de kook in een grote pan.
Voeg de mosselen toe en kook ze gedurende 8 tot 10 minuten, of totdat de schelpen openstaan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verwijder de schelpen.
Zet de mosselen apart.
Maak een papje van het zetmeel en de slagroom.
Voeg dit al roerend toe aan de vloeistof in de pan en laat het geheel kort opkoken tot het iets dikker wordt.
Voeg de mosselen terug toe aan de romige soep.
Haal de pan van het vuur.
Klop de eierdooier los met de cognac en voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met zout, maar laat het niet meer koken.
Serveer de soep warm en garneer eventueel met wat extra selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de romige mosselsoep met een stukje knapperig stokbrood voor een complete ervaring.Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc, sluit perfect aan bij de romige textuur en delicate smaken van de soep.