Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Mosterd-Cognacsaus
Een romige mosterd-cognacsaus, ideaal bij lamskroon of ander feestelijk vlees.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Lepel
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
3
eetlepels
cognac
▢
3
dl
kalfsfond
pot, 380 ml
▢
50
g
koude boter
in klontjes
Instructies
Doe de mosterd, cognac en kalfsfond in een steelpan.
Verwarm het mengsel op laag vuur en laat het inkoken tot de helft.
Roer de boter in delen door de saus totdat deze volledig is opgenomen.
Let op: laat de saus niet meer koken nadat de boter is toegevoegd.
Serveer direct bij vleesgerechten zoals lamskroon of gebraden rundvlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer deze saus met een stevige rode wijn zoals Cabernet Sauvignon of een glas cognac.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen