Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige No-Bake Speculoos Cheesecake
Een romige no-bake cheesecake met speculoospasta en knapperige speculooskoekjes, perfect voor de feestdagen.
Porties:
1
potje
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Potje om in te serveren
Zakje met sluitstrip
Ingrediënten
▢
100
g
naturel roomkaas
bijv. Philadelphia
▢
50
g
speculoospasta
▢
20
g
roomboter
▢
5
speculooskoekjes
▢
1
takje
munt
▢
1
theelepel
poedersuiker
Instructies
Doe de speculooskoekjes in een zakje met sluitstrip en sluit het goed af.
Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels met een deegroller.
Stort de koekkruimels in het potje waarin je de cheesecake wilt serveren.
Smelt de roomboter (bijv.
in de magnetron), voeg toe aan de koekkruimels en meng goed.
Druk het mengsel stevig aan met een lepel om de bodem te vormen.
Doe de roomkaas in een kom en voeg de poedersuiker toe.
Verwarm de speculoospasta 30 seconden in de magnetron tot deze gesmolten is.
Meng een beetje van de gesmolten speculoospasta door de roomkaas en giet dit mengsel over de koekjesbodem.
Strijk glad met een siliconen spatel.
Giet de rest van de speculoospasta over de cheesecake en draai voorzichtig met het potje om de pasta gelijkmatig te verdelen.
Garneer met een heel speculooskoekje of extra koekkruimels.
Zet de cheesecake in de koelkast tot de speculoospasta is opgesteven.
Haal de cheesecake een half uur voor het serveren uit de koelkast en decoreer met een takje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke No-Bake Speculoos Cheesecake als heerlijk dessert tijdens de feestdagen!
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling past perfect bij de rijke en kruidige smaken van deze cheesecake.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
150
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
/
Kaas
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst