Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Paprikasoep met Basilicum en Crème Fraîche
Een heerlijke, romige paprikasoep boordevol smaak en eenvoudig te maken. Perfect voor een lichte maaltijd of voorgerecht!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
staafmixer
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
6
paprika’s
in grove stukken gesneden
▢
2
puntpaprika’s
in grove stukken gesneden
▢
1
doosje
Roma tomaatjes
▢
3
tuinkruiden bouillonblokjes
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
½
liter
water
▢
Basilicum
voor het opmaken
▢
Crème fraîche
voor het opmaken
Instructies
Breng een ½ liter water aan de kook in een grote kookpan en voeg de tuinkruiden bouillonblokjes toe.
Roer tot ze zijn opgelost.
Voeg de grove stukken paprika’s, puntpaprika’s, Roma tomaatjes en gehakte knoflook toe aan de pan.
Laat de groenten 15 minuten koken totdat ze zacht zijn.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde, romige consistentie.
Serveer de soep in kommen en garneer met verse basilicum en een lepel crème fraîche voor een romige touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die goed samengaat met de zoete smaken van de paprika.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch