Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Romige Pasta met Zalm en Rucola
Romige Pasta met Zalm en Rucola is een snel en eenvoudig Italiaans gerecht. De romige pastasaus met malse zalm en pittige rucola maakt dit een perfect hoofdgerecht pasta.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
kostprijs per persoon
€ 6,50 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
pan
rasp
snijplank
vergiet
Ingrediënten
▢
400
g
tagliatelle
▢
400
g
gerookte zalm
in repen
▢
200
g
rucola
▢
75
g
versgeraspte Parmezaanse kaas
▢
4
el
olijfolie
▢
4
sjalotjes
fijngesneden
▢
4
trostomaten
ontveld en in blokjes
▢
5
el
crème fraîche
▢
5
el
sherry of witte wijn
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout en een scheut olijfolie tot de pasta gaar is, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak hierin de fijngesneden sjalotjes gedurende 5 minuten.
Voeg de sherry of witte wijn toe en laat 2 tot 3 minuten inkoken.
Roer dan de crème fraîche erdoor en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur.
Roer de zalmrepen en de tomatenblokjes door de saus en laat ze 2 minuten meeverwarmen.
Roer de rucola door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Giet de tagliatelle af en schep de zalmsaus erdoor.
Serveer het gerecht direct met de versgeraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Dit
pasta recept
is heerlijk op zichzelf, maar kan ook geserveerd worden met een stukje knapperig brood om de laatste restjes saus op te vegen.
Wijnadvies
Bij dit romige pastagerecht met zalm past een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, die de smaken mooi in balans brengt.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Pasta
/
Saus
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden