Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige pastinaakpuree met ui en peterselie
Deze romige pastinaakpuree met zachte ui en frisse peterselie is een verrassend alternatief voor aardappelpuree. Heerlijk bij elk hoofdgerecht!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
koksmes
maatbeker
staafmixer
snijplank
Ingrediënten
▢
1
el
gehakte peterselie
▢
1
el
olijfolie
▢
2
uien
▢
400
g
pastinaak
▢
0.5
dl
sojamelk
▢
Kruidenzout naar smaak
Instructies
Schrob de pastinaak schoon en snijd in plakjes.
Snijd de uien in stukken.
Verwarm de olijfolie in een pan.
Fruit de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de pastinaak toe met een bodempje water.
Laat het geheel op laag vuur gaarstoven.
Voeg kruidenzout en sojamelk toe.
Mix alles tot een gladde puree met de staafmixer.
Bestrooi de puree met de gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als basis onder geroosterde groenten.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc of Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
110
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Lunch
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch