Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pindasaus met Kokosmelk
Een heerlijke, romige pindasaus met een pittige kick en een vleugje kokos. Perfect voor bij saté en andere Aziatische gerechten.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
mes
Schone pot met schroefdeksel
Wok
Ingrediënten
▢
¼
kop
arachide-olie
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
eetlepel
sojasaus of ketjap manis
▢
½
kop
geroosterde pinda's
fijngehakt en gezouten
▢
½
theelepel
trassi
▢
2
eetlepels
ruwe suiker of rietsuiker
▢
3
eetlepels
gedroogde uienvlokken
▢
3
theelepels
knoflook
gesnipperd
▢
1
theelepel
gedroogde chilipepertjes
▢
⅓
kop
kokosmelk
▢
250
g
pindakaas met nootjes
Instructies
Verhit de helft van de arachide-olie in een wok op middelhoog vuur.
Bak de gesnipperde knoflook en uienvlokken tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
Bak de gedroogde chilipepertjes in dezelfde pan tot ze opzwellen en zwart worden.
Hak ze vervolgens fijn.
Voeg de resterende arachide-olie toe en bak de trassi kort, breek het met de achterkant van een lepel.
Zet het vuur uit en voeg sojasaus en citroensap toe.
Roer goed door en smoor kort.
Voeg de pindakaas toe aan het mengsel en roer tot een gladde saus.
Voeg het knoflook-uienmengsel, de gehakte chilipepertjes, suiker en gehakte pinda's toe.
Meng goed door.
Schep de geconcentreerde pindasaus in een schone pot met schroefdeksel en bewaar deze in de koelkast.
Verwarm voor gebruik de kokosmelk in een kleine pan om de saus te verdunnen.
Voeg 2/3 kop van de geconcentreerde pindasaus toe en roer tot een gladde consistentie is bereikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch