Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pompoenlasagne met Gorgonzola en Erwten
Porties:
6
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Total time
1
uur
uur
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
handmixer
Rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)
Oven
Ingrediënten
▢
200
g
gorgonzola piccante 48+
▢
450
g
ricotta
▢
125
g
crème fraîche
▢
3
sjalotjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
takjes
verse tijm
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
900
g
tuinerwten
diepvries, ontdooid
▢
115
g
ongezouten pecannoten
▢
700
g
pompoen lasagnebladen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
Meng de ricotta met de handmixer samen met de gorgonzola en crème fraîche tot een glad mengsel.
Snipper de sjalotjes, snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes, knoflook en tijmblaadjes gedurende 3 minuten op laag vuur.
Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over.
Laat goed uitlekken en pureer ze met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pecannoten fijn.
Vet de ovenschaal in met de resterende olie.
Maak laagjes in de ovenschaal door telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de gepureerde tuinerwten en ⅓ van het ricottamengsel te gebruiken.
Bestrooi met de gehakte pecannoten.
Bak de lasagne ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven tot deze gaar is.
Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze romige en hartige pompoenlasagne wordt goed begeleid door een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Rosé.
Voedingswaarden
Calories:
415
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
16
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Pasta
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch