Pom­poen­la­sag­ne

Romige Pompoenlasagne met Gorgonzola en Erwten

Porties: 6
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Total time 1 uur 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g gorgonzola piccante 48+
  • 450 g ricotta
  • 125 g crème fraîche
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 900 g tuinerwten diepvries, ontdooid
  • 115 g ongezouten pecannoten
  • 700 g pompoen lasagnebladen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
  • Meng de ricotta met de handmixer samen met de gorgonzola en crème fraîche tot een glad mengsel.
  • Snipper de sjalotjes, snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes, knoflook en tijmblaadjes gedurende 3 minuten op laag vuur.
  • Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over.
  • Laat goed uitlekken en pureer ze met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Hak de pecannoten fijn.
  • Vet de ovenschaal in met de resterende olie.
  • Maak laagjes in de ovenschaal door telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de gepureerde tuinerwten en ⅓ van het ricottamengsel te gebruiken.
  • Bestrooi met de gehakte pecannoten.
  • Bak de lasagne ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven tot deze gaar is.
  • Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze romige en hartige pompoenlasagne wordt goed begeleid door een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Rosé.

Voedingswaarden

Calories: 415 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 16 g | Vet: 27 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch