Kook de aardappelen in de helft van de bouillon gaar.
Stamp de aardappelen fijn tot een puree.
Snijd de prei in fijne reepjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei met de knoflook tot glazig.
Voeg de resterende bouillon toe aan de prei en breng aan de kook.
Voeg de bouillon met prei toe aan de aardappelpuree.
Breng het geheel aan de kook met mierikswortel, zout, foelie en/of nootmuskaat en laat kort pruttelen.
Maak het roommengsel van eierdooier, room en mosterd.
Verwarm de soep eventueel een dag van tevoren en warm opnieuw op zonder te koken.
Voeg vlak voor het serveren het room-mosterdmengsel toe en roer goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de soep met een vers sneetje knapperig brood en een toefje verse kruiden.Wijnadvies: Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.